Juha od tikvica s heljdinom kašom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Juha od tikvica s heljdinom kašom

SASTOJCI (za 4 osobe):

* ulje (suncokretovo, maslinovo)

* 800 g tikvica

* 1 L temeljca

* 2 krumpira

* 50 g heljdine kaše

* bosiljak

* peršin

* 0,5 dL kiselog vrhnja



OPIS POSTUPKA: Na ulju popržimo narezane tikvice i krumpir, prelijemo temeljcem. Kuhamo, da krumpir i tikvice omekšaju. Juhu uklonimo, dodamo kiselo vrhnje i ručnom miješalicom izmiksamo. Dodamo kuhanu i ocijeđenu heljdinu kašu, začine i ponovo promiješamo. Potresemo sjeckanim peršinom. Po želji poslužimo i komad kruha.

VRJEME PRIPREME: 40 min

PRIPREMILA: Malinca Ana


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.