Juha od šparoga sa špinatom
SASTOJCI:
* 300 g šparoga
* 200 g špinata
* 1 luk
* 1 režanj češnjaka
* šaka zobenih pahuljica
* maslinovo ulje
* 1 l jušnog temeljca (ili vode)
* sol
* papar
OPIS POSTUPKA: Operemo šparoge i špinat. Šparogama odrežemo tvrde dijelove i narežemo na 2 cm velike komade. Špinat narežemo na manje komade. Nasjeckamo luk i popržimo ga na maslinovom ulju. Dodamo nasjeckan češnjak i popržimo dok ne zamiriši. Dodamo još narezane šparoge (bez vrhova) i sve pržimo 10 minuta na srednjoj temperaturi, toliko da omekšaju. U međuvremenu u drugoj posudi na maslinovom ulju na brzinu (2 minute) popržimo vrhove šparoga, koje ćemo upotrijebiti sasvim na kraju. Stapkama šparoga dodamo špinat i pričekamo da malo uvene, a zatim zalijemo jušnim temeljcem. Kad juha zavrije, izmiksamo ju štapnim mikserom. Po želji posolimo i popaprimo. U tavi na maslinovom ulju na brzinu popržimo zobene pahuljice. Juhu poslužimo s pečenim vrhovima šparoga i zobenim pahuljicama.
VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Anja
Komentari (0)