Juha od bundeve
SASTOJCI:
* 1 Hokkaido bundeva
* 1 veliki luk
* 1 rajčica
* mlijeko
* maslinovo ulje
* začini (sol, papar, slatka paprika)
OPIS POSTUPKA: Hokkaido bundevu i rajčicu narežite na komade i stavite na papir za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 180 °C. Za to vrijeme nasjeckajte luk i popržite ga na maslinovom ulju dok ne porumeni. Kad je bundeva pečena izmiksajte je štapnim mikserom i dodajte malo vode i mlijeka da se lakše miksa. Smjesu izlijte na prženi luk i opet dodajte malo vode ili mlijeka. Posolite po ukusu i dodajte začine po želji. Odlična je kombinacija papar, peršin i slatka paprika. Po želji poslužite s kiselim vrhnjem.
VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič
Komentari (0)