Juha od bundeve
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Juha od bundeve

SASTOJCI:
* 1 Hokkaido bundeva
* 1 veliki luk
* 1 rajčica
* mlijeko
* maslinovo ulje
* začini (sol, papar, slatka paprika)

OPIS POSTUPKA: Hokkaido bundevu i rajčicu narežite na komade i stavite na papir za pečenje. Pokapajte maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta na 180 °C. Za to vrijeme nasjeckajte luk i popržite ga na maslinovom ulju dok ne porumeni. Kad je bundeva pečena izmiksajte je štapnim mikserom i dodajte malo vode i mlijeka da se lakše miksa. Smjesu izlijte na prženi luk i opet dodajte malo vode ili mlijeka. Posolite po ukusu i dodajte začine po želji. Odlična je kombinacija papar, peršin i slatka paprika. Po želji poslužite s kiselim vrhnjem.

VRIJEME PRIPREME: 20 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Nives Jakopič

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.