Šipkovim uljem oduševljena je i Kate Middleton

Šipkovim uljem oduševljena je i Kate Middleton

Da li se i ti koji put pitaš što to rade zvijezde da imaju tako lijepu put?  

I  ne govorim o onima, koje koriste neurotoksin botulin (domaće rečeno b-o-t-o-k-s), sva moguća i nemoguća dermalna punjenja i tonu šminke. 

Pogledaj na primjer lijepu vojvotkinju Kate Middleton, koja je potpuno prirodna, a njezina put jednostavno žari i daje savršenu kraljevsku točku na i njezinoj eleganciji i vječnom stilu. 

Želiš i ti jednakomjernu put bez nepravilnosti, kao što ju ima lijepa vojvotkinja? 

Naravno! 

Otkriti ću ti njezinu tajnu. Kate je, dok je pod srcem nosila ljupku princezu Charlotte, počela koristiti ulje od šipka. Koža je tijekom trudnoće osjetljiva, sklona hormonalnim promjenama, a i potrebno je, što je više moguće, izbjegavati kemijske preparate. Zato se odlučila na korištenje sasvim prirodnog ekološkog ulja od šipka. I postala je njime oduševljena, te ga koristi još i sad.

Poput Kate Middleton i neke druge zvijezde, poznate po svojoj ljepoti i blistavoj puti,  oduševljene su uljem od šipka. Koristi ga i svjetski super model Miranda Kerr, glumica Gwyneth Paltrow i modna ikona, bivša članica grupe Spice Girls, Victoria Beckham. Za sve njih je karkateristično da su izbirljive i zahtjevne što se tiče njege tena, jer za sebe žele samo najbolje, a lijepi ten im pomaže da uvijek izgledaju dobro.

Skupini obožavateljica ulja od šipka, pridružile smo se i Malince. Jer želimo da bi blistao i tvoj ten, detaljnije ćemo te upoznati s ovim čudesnim uljem, koje spriječava nastanak bora, izglađuje i izjednačava ten, uklanja kožne nepravilnosti i uzrokuje da zablistamo poput prave zvijezde.   

Ulje od šipka – čudo divlje ruže

Jesi li znala da šipak zovemo i divlja ruža i čak pasja ruža, jer je tako ljekovit da su njime liječili čak i pasje ugrize? 

Plodovi sadrže puno, zaista puno vitamina C, kojeg su stoljećima koristili u različite zdravstvene svrhe. Udio C-vitamina prelazi udio jedne naranče za čak 20 puta! 

Vitamin C je poznat po svojim sposobnostima jačanja imuniteta, ali jesi li znala i da je odličan također i za njegu kože? 

Vitamin C izjednačava ten, gladi bore, štiti kožu od vanjskih utjecaja i onečišćenja, koji bi uzrokovali štetu. Kožu pomaže očuvati mlađom i ljepšom, jer potiče i tvorbu kolagena, zato je postao dodatak mnogih kozmetičkih proizvoda, koji su namijenjeni pomlađivanju i njezi lica.

I kako iz plodova šipka dobiti ulje od šipka?

Ulje od šipka dobiju tako da istisnu ulje iz plodova šipka i sjemenki. Najbolje ulje je hladno prešano ulje iz ekološki uzgojenog šipka, koji čuva sve aktivne sastojke, vitamine, antioksidanse i esencijalne masne kiseline, koje nude lijepi crveni plodovi šipka, te zato nije svejedno kako je ulje iz šipka istisnutno. 

Kako se možeš uvjeriti da je ulje od šipka, kojeg želiš koristiti, zaista dobre kvalitete? 

Tako da pogledaš kakve je boje. Dobro ulje od šipka mora biti zlatno crveno, praktički jantarne boje s dodirom crvene. Kao primjer možeš pogledati odlično ulje od šipka, kojeg možeš dobiti u Malinci. 

Kemijski sastav ulja od šipka i učinak pomlađivanja

Sadrži jako puno esencijalnih masnih kiselina, u koje ubrajamo oleinsku, linolensku (omega 3), palmitolensku i gama linolensku kiselinu (omega 6). Esencijalne masne kiseline se ne zovu esencijalnima samo tako. Tijelo ih treba. Njega uljem od šipka, koje je bogato masnim kiselinama, koži vraća ravnotežu i uspostavlja zdravu zaštitu, koja pomaže zadržati vlagu. Koža je hidratizirana i zato punija, te mlađa. Stanice se brže obnavljaju, što dodatno pobrine za mlađi i manje umoran izgled kože. 

Neke studije govore da njega sredstvima, koja sadrže mnogo nezasićenih masnih kiselina, smanjuje osjetljivost na sunce kod onih, koji se suočavaju s fotodermatitisom, odnosno s pretjeranom osjetljivošću na UV-zrake, te olakšava i probleme s psorijazom. 

Ulje od šipka sadrži i vitamin F, koji zapravo spada među esencijalne masne kiseline, a sastavljen je iz linolenske i alfa-linolenske masne kiseline. 

Sve se te masne kiseline u ulju od šipka apsorbiraju u kožu, gdje se pretvore u prostaglandine – lipidne molekule, koje sudjeluju u tvorbi njihovih tkiva. Pomažu regenerirati stanične membrane, što vodi do mlađeg i svježijeg izgleda kože, a djeluju također i protuupalno. 

Nije ni čudno da je koža vojvotkinje Kate uvijek tako dobro njegovana, slažeš se? 

Čudesni sadržaj ulja od šipka ne staje samo kod masnih kiselina 

Ulje od šipka sadrži i provitamin A u obliku beta karotena, koji pomaže koži da se nakon oštećenja, koje uzrokuju zrake sunca, brže regenerira. Pomaže i kod smanjivanja bora, hiperpigmentacije kože, a čak i kod liječenja problematične kože i akni. 

U ulju od šipka možemo pronaći i vitamin E, antioksidans, kojeg uključuju u brojne kozmetičke preparate, jer usporava slobodne radikale, a time i starenje kože.  Prema nekim istraživanjima, spriječava i pigmentne mrlje, te pomaže da one, koje već imamo, brže izblijede. 

Za svjetliju, blistaviju kožu, pobrine i likopen, jedan od najsnažnijih antioksidansa na svijetu i zato je jedan od najsnažnijih saveznika mladolikog izgleda bez bora, koji štiti kožu od vanjskih utjecaja, kao što su UV zrake. 

I onda je tu još vitamin D, koji također brine za pomlađivanje kože, pomaže bržem cijeljenju, spriječava infekcije i prema nekim svjedočanstvima, pomaže i kod liječenja ekcema i psorijaze.   

Stoga ni ne čudi da je upravo ulje od šipka Kate Middleton jedno od najdražih kozmetičkih sredstava.  

I tvoj ten također može kraljevski zablistati, jer se i ti možeš njime razmaziti i tako učiniti nešto zaista dobro za svoju kožu, što će dugoročno doprinijeti ljepoti i zdravlju tvoje puti 

Zašto bi se skrivala iza hrpe slojeva šminke, ako možeš za sebe pobrinuti uljem od šipka?

u Malinci ćeš pronaći ulje od šipka izuzetne kvalitete, jer je 100 % prirodno, hladno prešano i iz ekološki uzgojenog šipka. 

Kako se koristi ulje od šipka? 

S obzirom na to koji tip kože imaš, ulje od šipka možeš navečer nanijeti na lice, dekolte i ostale dijelove. 

Ako je tvoja koža suha, predlažem ti da ga obavezno naneseš na dobro očišćenu i vlažnu kožu, jer se tako lakše apsorbira. Odlično je u kombinaciji s hidrolatom. 

Za suhu kožu i kožu sklonu borama, u Malinci smo ti pripremile Antiage paket, koji pored ulja od šipka, sadrži i hidrolat damask ruže, koja je također poznata po svojim antiageing svojstvima, te po tome da kožu dobro opskrbi vlagom. 

Kožu dobro očistiš, poprskaš hidrolatom i naneseš kapljicu ili dvije ulja. Dobro si pročitala, samo kapljica je sasvim dovoljna, zato ti je jedna bočica dostatna za barem 2 mjeseca. 

Ako je pak tvoja koža masna i nečista, savjetujem ti da prije nego na lice naneseš ulje od šipka, naneseš još hidrolat čajevca, koji će kožu dezinficirati i osušiti prištiće. 1 do 2 puta na tjedan kožu duboko očisti glinenom maskom. 

Predlažem ti da za masnu kožu ulje od šipka naneseš samo jednom na dan i to navečer, nakon što si lice dobro očistiš i pošpricaš hidrolatom. I tebi je dostatna jedna kapljica ili najviše dvije. 

Za sve vas, koje imate masnu ili mješovitu kožu, pripremile smo paket s proizvodima, koji su prikladni upravo problematičnoj i ponekad nečistoj koži. Paket za nečistu kožu, koji sadrži hidrolat čajevca, glinenu masku i naravno nepogrešivo ulje od šipka, pobrinuti će da tvoja koža bude eterično lijepa, poput kože Kate Middleton. 

100 % hladno prešano ulje od šipka je zaista čudesno ulje, jer je prikladno za sve tipove kože i nije komedogeno, dakle ne začepljuje pore. Brzo se upije u kožu i ne ostavlja mastan osjećaj. Stanice opskrbi vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama, te pobrine da zablistamo prirodnom ljepotom. 

Kao i Kate, uskoro nećeš trebati nikakve posebne kremice ili serume. Malince se kunemo na ulje od šipka. Hoćeš li nam se i ti pridružiti?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.