Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Jesensko, makrobiotičko varivo od azuki graha i leće
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Jesensko, makrobiotičko varivo od azuki graha i leće

Toplo, aromatično i hranjivo – ovo varivo od azuki graha i leće inspirirano je makrobiotičkom kuhinjom Dalekog istoka. Jednostavno za pripremu, bogato nutrijentima i punog okusa.



SASTOJCI:

* 4 žlice maslinovog ulja

* 150 g azuki graha (namočen i skuhan)

* 100 g smeđe leće (namočena za kratko vrijeme i isprana)

* 1/2 luka

* 1 češanj češnjaka

* 1 velika mrkvica

* 150 g muškatne tikve

* 1 veća tikvica

* 1 srednji crveni batat

* 2 deblje kriške korijena celera

* 150 g pasirane rajčice 

* svježi peršin (dio se kuha, a dio dodajte u jelo kod serviranja)

* sol, kurkuma, papar, rožmarin

* 1 list lovora

* 1 žica tamarija

* malo sezama (isprati ga i zagrijati na tavi dok ne zamiriši, a nakon toga ga samljeti u mužaru)



OPIS POSTUPKA: Na maslinovom ulju kratko ispržimo luk. Odmah dodamo malo soli, kurkume i svježeg papra. Nakon toga dodamo gore navedeno povrće, smeđu leću, lovor, ružmarin, svježi peršin te pasiranu rajčicu. Sve zajedno polijemo s onoliko vode da se prekriju svi sastojci te poklopimo da se kuha u svojoj pari. Povremeno pomiješamo, zatim pred kraj kuhanja dodamo kuhani azuki grah.  Na kraju  okus  jela oblikujemo po želji tako da dodamo malo tamarija. Kod serviranja dodamo svježi peršin i izdrobljen sezam. 



VRIJEME PRIPREME: 25 - 30 min 

RECEPT PRIPREMILA: Malinca


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi