Jesenski proseni nabujak s jabukama
SESTOJCI:
* 800 ml mlijeka
* 200 g prosa
* 3 jaja
* 60 g zaslađivača po izboru (šećer/eritritol/kokosov šećer)
* korica jednog limuna
* 2 žlice limunovog soka
* 1 žličica paste od vanilije
* 1 žličica cimeta
* 3 jabuke
OPIS POSTUPKA: Promjer modela: 24 cm. Proso dobro operemo pod hladnom vodom i skuhamo ga u mlijeku. Kuhamo ga otprilike 25 minuta. Kuhano proso ohladimo. Jaja odvojimo na bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg, a žumanjcima dodamo zaslađivač po izboru i pastu od vanilije te ih kremasto istučemo. Kremaste žumanjke ručno s lopaticom umiješamo u ohlađeno proso i dodamo ocijeđene naribane jabuke, cimet, limunov sok, koricu limuna i snijeg od bjelanjaka. Sve zajedno nježno, ali dobro promiješamo s lopaticom. Proseni nabujak pečemo 40 minuta na 180 °C.
VRIJEME PRIPREME: 90 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin





.png)
Komentari (0)