Jesenska prosena kaša
SASTOJCI:
* 35 g prosene kaše
* 120 ml rižinog mlijeka
* 10 g eritritola
* 1/2 kruške
* kokosovo ulje (za premazivanje)
* 1 žličica kiselog vrhnja (možeš ga izostaviti ili zamijeniti zobenim vrhnjem)
* prstohvat cimeta
* 1/2 žličice eritritola
OPIS POSTUPKA: Gore navedeni sastojci dovoljni su za jednu osobu ili jednu posudicu za souffle. Posudicu za souffle premaži kokosovim uljem i u nju uspi prosenu kašu, dodaj eritritol i ulij rižino mlijeko. Dodaj krušku narezanu na komade, dobro promiješaj i peci 45 minuta na 200 °C. Prosenu kašu nakon 45 minuta izvadi iz pećnice, po vrhu premaži žličicom kiselog vrhnja i pospi cimetom i eritritolom. Prosenu kašu vrati u pećnicu i peci još 5 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Lea Svetlin
Komentari (0)