Jelo iz blitve i sira
SASTOJCI:
* 1 kg blitve ili špinata (najbolje sveža ali može i smrznuta)
* 250 g svježeg sira
* 100 g light kiselog vrhnja
* 3 cijela jaja
* 2 češnjaka
* 1 paket grill sira (može i neki drugi)
* kakao maslac, sol, papar
OPIS POSTUPKA: Blitvu ili špinat operemo, narežemo na trakice i na brzinu (10 minuta) prodinstamo. Odlijemo višak vode i dodamo sjeckani češnjak i komadić kakao maslaca. Postavimo na vatru i dobro promiješamo. Kada zamiriši po češnjaku maknemo na stranu da se malo ohladi. Za to vrijeme u posudi promiješamo jaja, sol i papar (po ukusu može i muškatni oraščić) s metlicom umiješamo još svježi sir i kiselo vrhnje, a na kraju dodamo blitvu/špinat. Polovicu Grill sira narežemo na male komadiće i umiješamo u masu koju nakon toga rasporedimo po pekaču. Drugu polovicu sira narežemo na tanke trakice koje položimo preko mase. Pečemo u pečnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva približno 30 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Maša Štirn
Komentari (0)