Jednostavna torta od kikirikija bez pečenja

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
Osnova:
* 100g datulja
* 50g indijskih oraščića
* 150g bademovog brašna
* 1 žlica kokosovog ulja
Nadjev:
* 3 banane
* 50g indijskih oraščića
* 100g maslaca od kikirikija
* 2 žlice kokosovog ulja
Preljev:
* 100g tamne čokolade 85% za kuhanje, bez šećera
* 1 žlica kokosovog ulja
*  neposoljeni arašidi

OPIS POSTUPKA: Datulje preko noći namočimo u vodi. U mikseru pomiješamo indijske oraščiće, bademovo brašno, datulje i kokosovo ulje. Mješavinu rasporedimo po pekaču promjera 20cm.

Nadjev: Za nadjev najprije u mikseru sameljemo indijske oraščiće, a zatim dodamo banane, maslac od kikirikija i kokosovo ulje. Nadjev rasporedimo po kalupu za torte i stavimo na jedan sat u hladnjak.

Preljev: Na pari rastopimo čokoladne kapljice i kokosovo ulje. Rastopljenu čokoladu prelijemo po torti. Po vrhu posipamo još malu šaku nasjeckanih kikirikija. Tortu stavimo na sat vremena u hladnjak. 

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana

Prethodni post
Slijedeći post