Jaja u košuljici iz pećnice

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* maslac ili maslinovo ulje
* 6 jaja veličine S 
* 6 feta punozrnatog tosta  
* dodaci po želji (naribana šunka, slanina, sir, popečene gljive, narezana paprika, popečen luk..) 
* sol 
* papar
* kajenski papar

OPIS POSTUPKA: Prvo uzmemo pekač za muffine i namažemo udubine s istopljenim maslacem - pomažemo si s kuhinjskim kistićem. Možemo ga upotrijebiti za i za papirnate posudice za muffine. Uzmemo fete tosta i malo ih razvaljati s valjkom za tijesto. Nakon toga sa šalicom napravimo krugove. Krugove stavimo na pola. Obje polovice stavimo u udubinu pekača za muffine (rub), na dno stavimo komadiće tosta koji su ostali nakon što smo napravili krugove. Kruh premažemo s istopljenim maslacem ili maslinovim uljem. Tako napunimo još 5 drugih udubina u pekaču za muffine. U udubinice stavljamo sve što želimo samo ne previsoko da ostavimo mjesto za jaja. Svako jaje oprezno razbijemo i stavimo u udubine. Probamo ukloniti par bjelanjaka da je količina jaja u posudi primjerena. Pekač za muffine stavimo u pećnicu zgrijanu na 190°C. Naše tost posudice s jajima pečemo oko 20 minuta (pratimo/provjeravamo da je žumanjak još u tekućem stanju). Posudice pažljivo uklonimo iz pekača i serviramo.

VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Katra Jezeršek

Prethodni post
Slijedeći post