Jaja na oblaku
SASTOJCI:
* himalajska sol
OPIS POSTUPKA: Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksamo u tvrdi snijeg. Da li je snijeg dovoljno tvrd provjerimo tako da okrenemo posudu na glavu i snijeg ne smije past van. Dodamo još prstohvat soli i ponovo promiješamo.Komadiće snijega stavimo na kalup na koji smo stavili papir za pečenje. Napravimo još malu rupicu za žumanjak i stavimo ga u rupicu. U pećnici pečemo 3 min i onda ponudimo.
Snijegu možemo dodati i nariban parmezan ili začine.
VRIJEME PRIPREME: 5 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.
Marija
Jaja na oblaku pripremila sam za večeru mojoj obitelji. Oduševio ih je recept, a meni uštedio vrijeme u pripremi.Malinca Natalija
Hojla,hvala vam puno na pohvali i lijepim željama.
Pozdrav nazad
Marija
Jaja na oblaku- izvrsna ideja.Prvom prilikom iskušat ću ovaj recept. Himalajsku sol upotrebljavam već preko dvije godine i zaista sam s tim zadovoljna.
Marija
Izvrsna ideja za ovako pripremljena jaja. Prvom prilikom, možda i danas ispeći ću takva jaja. Što se tiče himalajske soli koristim ju već dvije godine i još je imam, a kad mi ponestane, svakako znam adresu gdje ću ju naručiti (Malinca).Srdaćan pozdrav i puno uspjeha u radu svim Malnicama