Jaja na oblaku
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Jaja na oblaku

4
Jaja na oblaku su malo drugačiji način pripreme jaja na oko bez dodane masti. Priprema će vam uzeti 5 minuta, okus je izvrstan. Jaja postanu skoro kao slastica.

SASTOJCI:
* jaje na oko
* himalajska sol


OPIS POSTUPKA: Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksamo u tvrdi snijeg. Da li je snijeg dovoljno tvrd provjerimo tako da okrenemo posudu na glavu i snijeg ne smije past van. Dodamo još prstohvat soli i ponovo promiješamo.Komadiće snijega stavimo na kalup na koji smo stavili papir za pečenje. Napravimo još malu rupicu za žumanjak i  stavimo ga u rupicu. U pećnici pečemo 3 min i onda ponudimo.

Snijegu možemo dodati i nariban parmezan ili začine.

VRIJEME PRIPREME: 5 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana H.

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (4)

Marija

Jaja na oblaku pripremila sam za večeru mojoj obitelji. Oduševio ih je recept, a meni uštedio vrijeme u pripremi.

Malinca Natalija

Hojla,
hvala vam puno na pohvali i lijepim željama.
Pozdrav nazad

Marija


Jaja na oblaku- izvrsna ideja.Prvom prilikom iskušat ću ovaj recept. Himalajsku sol upotrebljavam već preko dvije godine i zaista sam s tim zadovoljna.

Marija

Izvrsna ideja za ovako pripremljena jaja. Prvom prilikom, možda i danas ispeći ću takva jaja. Što se tiče himalajske soli koristim ju već dvije godine i još je imam, a kad mi ponestane, svakako znam adresu gdje ću ju naručiti (Malinca).
Srdaćan pozdrav i puno uspjeha u radu svim Malnicama