Jaja benedikt s avokadom i lososom
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 4 kriške integralnog tosta
* 1 avokado
* 1/2 limete
* sol
* papar
* češnjak u prahu
* bosiljak
* 4 kriške dimljenog lososa
* 4 jaja
* svježi vlasac
nizozemski umak:
* 3 žumanjka
* 125 g maslaca
* 15 ml limunovog soka
* 2 žličice octa
* sol
* papar
OPIS POSTUPKA: Za nizozemski umak u zdjelu stavite limunov sok i ocat, a zatim pjenasto izradite žumanjke. Na pari miješajte sve dok se smjesa ne zgusne. Dok miješate postepeno dodajte maslac, a na kraju sol i papar. Zgnječite avokado i začinite sokom od limete, soli, paprom, češnjakom i bosiljkom. Tostirajte tost i poširajte jaja (u kipućoj vodi sa žličicom octa oko 3 minute). Na pečeni tost rasporedite namaz od avokada, dodajte ploške lososa, poširana jaja i prelijte nizozemskim umakom. Posolite i popaprite te pospite nasjeckanim vlascem.
VRIJEME PRIPREME: 15 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Ana Čeperlin
Komentari (0)