Jagodni tiramisu
SASTOJCI:
* 300 g sira maskarpone
* 200 g bebe keksi
* 500 do 750 g svježih jagoda
* kava
* 1 vrećica pudinga od vanilije
OPIS POSTUPKA: Bebe kekse stavimo u pekač i prelijemo s kavom (svaki keks s 1 žlicom kave). Jagode dobro operemo, uklonimo zelene dijelove te ih narežemo na listove. U zdjelici dvije žlice hladnog mlijeka promiješamo sa četiri žlica kokosovog šećera i dodamo prašak od pudinga. 0,5 l mlijeka prokuhamo i primiješamo puding smjesu te kuhamo još 3 minute. Zatim dodamo još maskarpone. Na bebe kekse prelijemo pola smjese i složimo red svježih jagoda. Zatim ponovimo postupak - bebe keksi s kavom, druga polovina smjese i na listiće narezane jagode.
VRIJEME PRIPREME: 20 minut
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)