Jabuke u tijestu
SASTOJCI:
* 3-4 veće jabuke
* 1 paket lisnatog tijesta
* jaje za premazivanje
* 2 vanilin šećera
* listići badema
OPIS POSTUPKA:
Od jedne veće jabuke dobijemo 3-4 kriške. Jabuke ogulite i narežite na ploške debljine 1,5 cm. Uz pomoć noža izvadite središnji dio s košticama (rupa mora biti dovoljno velika da omotate tijesto). Jabuke uvaljati u vanilin šećer. Tijesto narežite na trakice debljine oko pola centimetra, pa ih omotajte oko svake kriške jabuke. Pripremljene jabuke stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite razmućenim jajetom i pospite listićima badema. Pecite na 180 stupnjeva dok tijesto ravnomjerno ne porumeni, oko 20 minuta.
VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Urška Brodnik
Komentari (0)