Jabuka s hrskavim zobenim posipom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Jabuka s hrskavim zobenim posipom

SASTOJCI (za 1 posudu za pečenje srednje veličine):
* 5 jabuka
* 3 žlice soka od limuna
* 2 žličice cimeta
* 1 čaša zobenih pahuljica
* 3 žlice kokosovog ulja (sobne temperature)
* zaslađivač (po želji, količina također po želji)
* mali prstohvat soli

OPIS POSTUPKA: Jabuke ogulite i narežite na sitne komadiće. Pomiješajte jabuke, cimet i limun u velikoj zdjeli. U drugoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, mali prstohvat soli, kokosovo ulje otopljeno na sobnoj temperaturi i zaslađivač po želji (možete i izostaviti). Zobene pahuljice bi se trebale donekle slijepiti. Pleh srednje veličine obložite papirom za pečenje, na njega rasporedite jabuke i pospite zobenim pahuljicama. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite oko 40 minuta odnosno koliko je potrebno da posip od zobi postane lijep i hrskav. Ove jabuke odlično idu uz kuglicu sladoleda od vanilije.

RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc 

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.