Jabučna pita bez brašna i glutena

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 250g nemasnog svježeg sira
* 2 jaja
* 35g kokosovog brašna (nemasnog)
* 10g indijskog trpuca
* 25g eritritola (zaslađivač bez kalorija)
Nadjev:
* 600g jabuka
* 30g maslaca
* 40g eritritola
* mljevenog cimeta 

OPIS POSTUPKA: 
1. U posudu stavimo svježi sir i s vilicom ju malo promiješamo. Dodamo izmiješana jaja i dobro promiješamo da dobijemo glatku smjesu.
2. Dodamo kokosovo brašno, indijski trputac i eritritol.
3. Stavimo u hladnjak na bar 10 minuta i onda razdijelimo na dvije jednako velike kugle.
4. Pećnicu upalimo na 180°C.
5.Svaku kuglu posebno razvaljamo među dva lista papira za pečenje tako da je na rubu papira 5 cm prostora sa svake strane. Oprezno uklonimo gornji papir za pečenje.  
6. Jabuku ogulimo, naribamo na fete i položimo na tijesto što jednakomjernije. Po vrhu dodamo cimet i eritritolom.
7. U posudici istopimo maslac i s njim prelijemo jabuke. 
8. Uz pomoć donjeg papira za pečenje, tijesto usko povijemo i stavimo na pekač zajedno sa papirom za pečenje.Tijesto se brzo strga tako da ga povijamo polako i oprezno. Ako se tijesto ne želi lijepo odlijepiti od papira za pečenje ga odljepljujemo dok ga savijamo uz pomoć noža. 
9. Pečemo približno 45 minuta odnosno do zlatno smeđe boje.
10. Pustimo, da se ohladi, po želji dodamo po vrhu mljeveni eritritolom i razrežemo na 8 komada

VRIJEME PRIRPEME: priprema – 55 min, pečenje – 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Urša Gorše

Prethodni post
Slijedeći post