Jabučna pirova štrudla za dijabetičare

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI: 
* 350 g punozrnatog pirovog brašna
* 1 prstohvat soli
* 2 žlice jabučnog octa
* 1 žličica maslinovog ulja 
* 1 grčki jogurt 
* 600 g jabuka  
* 3 žličice cimeta 

OPIS POSTUPKA:
 U posudi pomiješamo pirovo brašno, sol, jabučni ocat, maslinovo ulje i grčki jogurt.  S rukama zgnječimo sve u tijesto (ako treba dodamo još tijestu toplu vodu dok ne dobijemo primjerenu strukturu). Tako pripremljeno tijesto razdijelimo na 3 jednaka dijela i pustimo da odstoji. Za to vrijeme ogulimo jabuke, naribamo ih i dodamo cimet (može i prirodni zaslađivač). Uzmemo tijesto i svaki dio posebno u obliku kvadrata razvaljamo po površini s brašnom. Po cijeloj površini jednakomjerno rasporedimo jabuke i tijesto zavijemo u štrudlu kao što je na slici. Pečemo na 180 ⁰C približno 35 minuta.

VRIJEME PRIRPEME: 1 h 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post