Integralni kruh
Kad zamiriši svježe pečen domaći kruh, osjećaj doma je potpun, pogotovo kada znaš da je to djelo tvojih ruku.
SASTOJCI:
* 500 g pšeničnog integralnog brašna
* sjemenke (suncokreta, bundeve,…)
* 25 g a kvasca
* 350 ml tople vode
* 1 žliča soli (12 g)
OPIS POSTUPKA: U šalici izmiješamo kvasac i malo tople vode. U posudu istresemo brašno, cijele ili mljevene sjemenke i u sredini napravimo rupicu. U nju izlijemo mješavinu koju smo pripremili i pokrijemo posudu. Sačekamo 5 minuta zatim sve zajedno izmiješamo, dodamo sol i polako polako dodajemo vodu. Kad je tijesto pripremljeno, posudu neprodušno zatvorimo i sačekamo oko 1 sat. Međutim ugrijemo pećnicu na 240 stupnjeva. Oblikovan hljeb pečemo 5 minuta na 240 stupnjeva, zatim smanjimo temperaturu na 200 stepeni i pečemo još oko 30 minuta.
Savjet: Kruh je odličan i ako ga pečeš u posudi od lijevanog željeza koju zagriješ zajedno s pećnicom (stavi je već u hladnu pećnicu), a zatim peci kruh 30 minuta pokriveno i 5 minuta otkriveno, kako bi dobio hrskavu koricu.
VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja
Komentari (0)