Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Integralni kruh
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Integralni kruh

Kad zamiriši svježe pečen domaći kruh, osjećaj doma je potpun, pogotovo kada znaš da je to djelo tvojih ruku.

SASTOJCI:
* 500 g pšeničnog integralnog brašna
* sjemenke (suncokreta, bundeve,…)
* 25 g a kvasca 
* 350 ml tople vode
* 1 žliča soli (12 g)

OPIS POSTUPKA: U šalici izmiješamo kvasac i malo tople vode. U posudu istresemo brašno, cijele ili mljevene sjemenke i u sredini napravimo rupicu. U nju izlijemo mješavinu koju smo pripremili i pokrijemo posudu. Sačekamo 5 minuta zatim sve zajedno izmiješamo, dodamo sol i polako polako dodajemo vodu. Kad je tijesto pripremljeno, posudu neprodušno zatvorimo i sačekamo oko 1 sat. Međutim ugrijemo pećnicu na 240 stupnjeva. Oblikovan hljeb pečemo 5 minuta na 240 stupnjeva, zatim smanjimo temperaturu na 200 stepeni i pečemo još oko 30 minuta.

Savjet: Kruh je odličan i ako ga pečeš u posudi od lijevanog željeza koju zagriješ zajedno s pećnicom (stavi je već u hladnu pećnicu), a zatim peci kruh 30 minuta pokriveno i 5 minuta otkriveno, kako bi dobio hrskavu koricu.

VRIJEME PRIPREME: 60 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja      

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi