Integralne knedle s marmeladom od malina
Odlični integralni knedli puni su proteina iz skute i vlakana iz integralne krupice. Mogu biti zdravi desert ili čak glavno jelo koje pruža uravnoteženu energiju. Ako izostavimo šećer i umjesto marmelade koristimo maline, knedli su prikladni i za dijabetičare.
SASTOJCI:
* 500 g pasirane skute
* 300 g integralnog pirovog grisa
* 2 jaja
* prstohvat soli
* 3 žlice kokosovog šećera (ili drugog zaslađivača po izboru)
* malo cimeta za posipanje
Nadjev: marmelada od malina (može i svježe maline ili drugo voće)
OPIS POSTUPKA:
1. U zdjeli razmutimo jaja, zatim dodamo skutu, pirov gris, sol i šećer. Dobit ćemo pomalo ljepljivu smjesu, koja se ipak lako oblikuje. Za još lakše oblikovanje smjesu možemo staviti u hladnjak na 10 minuta.
2. Rukama oblikujemo manji dio smjese, spljoštimo ga i u sredinu stavimo žličicu marmelade. Prekrijemo s još malo smjese i oblikujemo kuglicu. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo svu smjesu i dobijemo oko 10 knedli.
3. U većem loncu zakuhamo vodu, zatim smanjimo temperaturu da lagano vrije. Knedle pažljivo spuštamo u vodu i kuhamo ih oko 10 minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu.
4. Poslužimo posute cimetom. Po želji možemo dodati još malo šećera, svježe maline ili listiće mente.
VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca
Komentari (0)