Indijska curry riža s povrćem i tofujem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Indijska curry riža s povrćem i tofujem

U poslednje vrijeme sam vrlo impresionirana s indijskom kuhinjom, prijaju mi malo više eksotični okusi i mirisi. Jako mi se sviđa KURKUMA koja ima važnu ulogu u indijskoj kuhinji. Čudesni začin kurkumu koristim kao posip za salate, rižu, tjestenine, ... Kurkuma sadrži vrstu minerala i vitamina, vitamine B6, B3, folnu kiselinu, željezo, kalij, mangan. Predstavlja bogat izvor vlakana, esencijalne omega 3-masne kiseline. Pravi je čudesan začin s daljnog Istoka :)



SASTOJCI:

* 150 g tofuja

* 3 žlice kokosovoga ulja

* 1 srednja glavica luka

* 2 češnja češnjaka

* pola šalice smrznutog graška

* 2 rajčice

* žličica ribanog đumbira

* 1 žličica kurkume

* pola žličice začina curry

* prstohvat kumina

* papar

* sol po okusu



OPIS POSTUPKA: Prvo prepržimo na kockice narezan tofu. Zatim u pokrivenoj tavi pržimo luk do 5 minuta, da porumeni. Dodamo - narezan češnjak, đumbir, kurkumu, kumin, curry i pržimo pola minuta. U tavu stavimo rajčicu narezanu na kockice, grašak i kuhamo 5-10 minuta na laganoj vatri. Dodamo sol i papar. Mješavinu polijemo po kuhanoj riži.

RECEPT PRIPREMILA: Mateja Rihter  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.