Heljdini štrukli
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Heljdini štrukli

SASTOJCI:

* 50 dag heljdinog brašna

* 10 dag bijelog pšeničnog brašna

* 6 dl slane vruće vode

* 50 dag svježeg sira

* 2 jaja

* 4 žlice slatkog vrhnja

* kokosov šećer



OPIS POSTUPKA: Heljdino brašno poparimo sa slanom vodom i pustimo da se ohladi. Umiješamo  bijelo brašno i kada smo tijesto dobro zamijesili ga razvaljamo na debljinu pola prsta.  Premažemo ga sa punilom - svježi sir i tučena jaja. Nakon toga ga prelijemo sa slatkim vrhnjem. Ako je tijesto pre tekuće, posipamo ga s krušnim mrvicama.  Tijesno ga zavijemo u mokru i sa mrvicama posipanu krpu, damo u vruću slanu vodu i kuhamo na srednjoj temperaturi 20 minuta. Prije nego što ga narežemo na šnite ga malo ohladimo. ,Po želji posipamo sa šećerom i/ili dodamo malo marmelade po ukusu.

VRIJEME PRIPREME: 60 min

RECEPT SASTAVILA: Ana Glamočak


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.