Heljdina kaša doručak: s oraščićima i voćem
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Heljdina kaša doručak: s oraščićima i voćem

SASTOJCI: 

ZA KREMU:

* 120 g heljdine kaše

* 1/2 šalice kokosovog brašna

* 1/3 šalice miješanih oraščića

* 1/3 šalice suhih šljiva (bez koštice)

* biljno mlijeko

* sok iz jedne naranče

* 1/2 banane

* 1 žlica marmelade od marelice ili naranče

* 1/2 jabuke

* vanilija

* cimet

ZA DEKORACIJU:

* 1 šalica svježeg voća (banane, breskve, jabuke…), oprano i narezano po potrebi

* 1 žličica bademovog maslaca



OPIS POSTUPKA: Heljdinu kašu skuhamo ili namočimo i pustimo da stoji cijelu noć. Kašu procijedimo i isperemo, damo u blender, dodamo suhe šljive, sok od naranče, oraščiće, kokosovo brašno, 1 žlicu marmelade, komadiće jabuke, ½ banane, vaniliju i cimet. Izmiksamo u kremu i polako dodamo još mlijeko – količina ovisi o gustoći koju želimo. Rasporedimo u šalice i dodamo svježe voće. Dodamo žličicu bademovog maslaca.



VRIJEME PRIPREME: 20 min

RECEPT PRIPREMILA: Petra Kavšek


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.