Heljdina kaša s lososom i povrćem iz pećnice
SASTOJCI (za 4 osobe):
* 200 g prethodno namočene heljdine kaše
* 200 g svježe ili smrznute cvjetače
* 100 g prokulica
* 200 g lososa (file ili dimljeni)
* 200 g veganskog vrhnja od kokosa za kuhanje
* 2 srednje glavice luka
* 3 češnja češnjaka
* začini po želji
OPIS POSTUPKA: Najprije pripremite heljdinu kašu. Namočenu ocijedite, dodatno isperite i kuhajte u slanoj vodi 10 minuta. Na maslinovom ulju popržite luk, češnjak i nasjeckano povrće. Na kraju dodajte narezani losos. Sve sjedinite i dodajte kuhanu heljdinu kašu (3/4 vode odlijete). Dodajte vrhnje i začinite po želji. Zagrijte pećnicu na 200°.Dobro izmiješanu heljdinu kašu stavite u posudu za pečenje i poravnajte. Po želji možete posuti sirom. Pecite oko 20 minuta, odnosno dok po vrhu ne porumeni.
VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Erika Debevec
Komentari (0)