Heljdin kruh s orasima
Kruh od heljde s orasima jednostavna je i zdrava alternativa klasičnom kruhu. Bogat orašast okus heljde i oraha savršeno se slaže uz juhe, namaze ili samostalno. Brzo pripremljen i ukusan.
SASTOJCI:
* 500 g heljdinog brašna
* 120 g oraha
* 1 vrećica praška za pecivo ili vinskog kamena
* 500 ml gazirane mineralne vode
* 2 žlice maslinovog ulja
* prstohvat soli
OPIS POSTUPKA: U većoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, orahe i sol. Zatim dodajte mokre sastojke, mineralnu vodu i maslinovo ulje, te dobro promiješajte dok ne dobijete jednolično, pomalo ljepljivo tijesto – ništa strašno ako je smjesa "ljepljiva". Manji kalup obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite smjesu.
Kruh pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C otprilike jedan sat. Nakon pečenja ostavite kruh da se ohladi u kalupu, zatim ga pažljivo izvadite i potpuno ohladite na rešetki.
RECEPT PRIPREMILA: Eva Boto
Komentari (0)