Grizov nabujak sa svježim sirom i šumskim plodovima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Grizov nabujak sa svježim sirom i šumskim plodovima

Sočan desert s puno proteina, malo masnoče i kompleksnima ugljikohidratima  očna sladi koja vam neće poslati razinu krvnog šećera u nebo. Njena je slabost samo što je nećete moći prestati jesti. Pogodna je za zdrav početak tjedna, užinu ili regeneraciju poslije treninga.

SASTOJCI (za 1 pekač cca 30 x 18 cm):

* 250 g smrznutog voća (jagode, borovnice, maline…)

* 4 jajeta

* 50 g Stevie (ekvivalentno 100 g šećera)

* 500 g nemasnog pasiranog svježeg sira (kazeinska, albuminska ili grčki jogurt)

* 50 mL čvrstog manje masnog jogurta

* 50 mL gustog slatkog vrhnja

* 75 g pirovog integralnog griza

* 1 žličica kure od limuna (BIO)

* 1 prstohvata soli

* ekstrakt vanilije (aroma) ili 1 vrećica vanilin šećera

* 1 žličica maslaca + stevia (za pekač)



PRIPREMA: Na početku odvojimo žumanjke i bjelance. Bjelance istučemo u gusti snijeg a u drugoj zdjeli izmiješamo žumanjke, steviu, vanilin šećer i prstohvat soli kako bi se dobila pjenasta struktura. Umiješamo svježi sir, vrhnje, koru od limuna i griz te na kraju (pažljivo) dodamo snijeg od bjelanaca i pola šumskog voća koje prethodno obavezno iscijedimo. Cijelu smjesu ulijemo u podmazan pekač i na vrh potresemo ostalu polovinu ocijeđenog voća te po želji pospemo malo stevije. Pečemo 35-45 minuta, zavisi od debljine sloja (znači od veličine pekača), a u nijednom primjeru neće vam propasti. Poslužiti možete toplo ili hladno, kad se svi okusi i sočnost sira pomiješaju. Hranjiva vrijednost/ 100g: - Bjelančevine: 22,5 g - Ugljikohidrati: 14,6 g (sladkorji: 2,0 g) - Masti (sa slatkim vrhnjem): 4,5 g (nezasičene: 0,7 g)

RECEPT PRIPREMIO: Mark BUDLER - ProFIT team  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.