Grizov nabujak sa svježim sirom i šumskim plodovima
Sočan desert s puno proteina, malo masnoče i kompleksnima ugljikohidratima očna sladi koja vam neće poslati razinu krvnog šećera u nebo. Njena je slabost samo što je nećete moći prestati jesti. Pogodna je za zdrav početak tjedna, užinu ili regeneraciju poslije treninga.
SASTOJCI (za 1 pekač cca 30 x 18 cm):
* 250 g smrznutog voća (jagode, borovnice, maline…)
* 4 jajeta
* 50 g Stevie (ekvivalentno 100 g šećera)
* 500 g nemasnog pasiranog svježeg sira (kazeinska, albuminska ili grčki jogurt)
* 50 mL čvrstog manje masnog jogurta
* 50 mL gustog slatkog vrhnja
* 75 g pirovog integralnog griza
* 1 žličica kure od limuna (BIO)
* 1 prstohvata soli
* ekstrakt vanilije (aroma) ili 1 vrećica vanilin šećera
* 1 žličica maslaca + stevia (za pekač)
PRIPREMA: Na početku odvojimo žumanjke i bjelance. Bjelance istučemo u gusti snijeg a u drugoj zdjeli izmiješamo žumanjke, steviu, vanilin šećer i prstohvat soli kako bi se dobila pjenasta struktura. Umiješamo svježi sir, vrhnje, koru od limuna i griz te na kraju (pažljivo) dodamo snijeg od bjelanaca i pola šumskog voća koje prethodno obavezno iscijedimo. Cijelu smjesu ulijemo u podmazan pekač i na vrh potresemo ostalu polovinu ocijeđenog voća te po želji pospemo malo stevije. Pečemo 35-45 minuta, zavisi od debljine sloja (znači od veličine pekača), a u nijednom primjeru neće vam propasti. Poslužiti možete toplo ili hladno, kad se svi okusi i sočnost sira pomiješaju. Hranjiva vrijednost/ 100g: - Bjelančevine: 22,5 g - Ugljikohidrati: 14,6 g (sladkorji: 2,0 g) - Masti (sa slatkim vrhnjem): 4,5 g (nezasičene: 0,7 g)
RECEPT PRIPREMIO: Mark BUDLER - ProFIT team
Komentari (0)