Grčko obojeni 'wrap' doručak
SASTOJCI:
Wrap:
* vezica mladog špinata* (oko 30 g)
* 1 komad sušene rajčice (oko 15 g)
* 1 žlica grčkog jogurta* (oko 15 g)
* 1 manji komad fete (oko 15 g)
* 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka ili peršina
* sol, papar
* maslinovo ulje
* 4 bjelanjka
Sastojci za domaću tortilju od pira:
* 50 g (pirovog) glatkog brašna
* 40 ml tople vode
* 1 žlica maslinovog ulja
* 1/4 žličice soli.
OPIS POSTUPKA:
0 / DOMAĆA TORTILJA: Pomiješajte brašno i sol u zdjeli. Dodajte toplu vodu i maslinovo ulje, zamijesite tijesto - ostavite sa strane 10 minuta. Razvaljajte i razvucite u tanki krug. S oboje strane na kratko ispeći na vrućoj tavi
1 / PEČENI ŠPINAT I RAJČICA: U zagrijanu tavu dodajte nasjeckane sušene rajčice zajedno sa špinatom. Kad špinat malo uvene, sve prebacite u zdjelu. Umiješajte u kremasti namaz zajedno s grčkim jogurtom, izmrvljenim feta sirom, nasjeckanim bosiljkom ili peršinom, soli i paprom po ukusu.
2 / PEČENI BJELANJAK: Odvojite bjelanjke od žumanjaka, rasporedite po cijeloj tavi i pecite 2-3 minute. Kad su potpuno pečeni, savijte ih na trećine.
3 / RASPODJELA SASTOJKA U WRAP: Tortilju na kratko zagrijte u tavi, rasporedite smjesu špinat-rajčica po cijeloj površini. U sredinu stavite složene bjelanjke i sve zajedno zamotajte.
Vratite wrap omot u tavu i pecite s obje strane dok ne porumeni.
4 / VRIJEME ZA SERVIRANJE: Prerežite na pola i poslužite toplo.
VRIJEME PRIPREME: 2 sata
RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentari (0)