Gratinirani njoki s piletinom
SASTOJCI:
za 2 osobe
* 200 g pilećih prsa
* 400 g njoka (recept za domaće pirove njoke možeš naći ovdje)
* 1 žlica kokosovog ulja
* 2 mrkve
* 1 luk
* 2 češanj češnjaka
* 1 paprika
* curry
* himalajska sol
* sir ili parmezan
PIS POSTUPKA: Narežeš luk, češnjak, mrkvu i papriku. Meso mariniraš u curry-iju. Ulje zgriješ i dodaš luk, nakon minute dodaš još češnjak i meso. Pečeš 3 minute, nakon toga dodaš mrkvu, papriku, prstohvat soli i 1 dcl vode (još bolje jušne osnove). Kuhaš 10 minuta.
Za to vrijeme skuhaš njoke u slanoj vodi. Kuhane njoke dodaš u umak i dobro promiješaš. U kalup staviš umake s njokima i naribaš sir/parmezan. Pečeš 15 minuta na 200 stupnjeva.
TRAJANJE PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja