Gratinirana piletina sa slatkim krumpirom iz pećnice

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI (za 2 osobe): 
Slatki krumpir: 
* 600 g slatkog krumpira
* 2 češnja češnjaka 
* 1 žličica timijana
* 1 žličica himalajske soli 
* 3 žlice maslinovog ulja 
Gratinirana piletina:  
* 400 g pilećih prsa
* 100 g sira (preporučujem sir grojer)
* 150 g vrhnja za kuhanje 
* prstohvat papra
* 1 žličica himalajske soli
* 1 žličica senfa 
* 1/2 žličice mljevene crvene paprike 
* 0,3 dcl bijelog vina
* 30 g maslaca 

OPIS POSTUPKA: 
Slatki krumpir: 
Ogulimo krumpir, narežemo na dugačke komade i stavimo u posudu. U drugoj polovici pomiješamo maslinovo ulje, timijan, sol i nariban češnjak. S tom mješavinom prelijemo slatki krumpir i dobro promiješamo s rukama. Pečemo na papiru za pečenje u zgrijanoj pećnici na 200 °C 25 minuta.

Gratinirana piletina:  
1. Pileća prsa narežemo na odreske, posolimo, dodamo papar i crvenu papriku. U tavi rastopimo maslac i na njoj s oba dvije strane popečemo piletinu. Smanjimo temperaturu, pokrijemo tavu i pečemo 20 minuta. Popečenu piletinu stavimo na pekač kojeg smo prije toga namastili.  
2. U manju posudu prelijemo sok koji je ostao od pečenja piletine, dodamo vino i pričekamo da zavrije. Dodamo još nariban sir i miješamo da se sir dobro otopi. Dodamo vrhnje za kuhanje i ponovo zavrijemo. Umak prelijemo preko mesa.  Pečemo na 200 °C 20 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 60 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post