Gratinirana brokula s cvjetačom

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 1


 SASTOJCI: 

* brokula i cvjetača
* himalajska sol
* češnjak
* jedno kiselo vrhnj
* dva jaja
* komad tvrdog sira (edamac, odnosni sir koji se dobro topi)   

OPIS POSTUPKA: Pećnicu naštimamo na 180 stupnjeva i pričekamo da se zgrije. Povrće kuhamo u slanoj vodi oko 15 minuta. Nakon toga ocijedimo i narežemo na manje komadiće koje rasporedimo po modelu kojeg smo namastili. U posudi pripremimo masu (izmutimo jaja, dodamo prstohvat soli i umiješamo kiselo vrhnje). Povrće prelijemo s masom, po vrhu naribamo sir i stavimo u zagrijanu pećnicu. Gratinirano povrće pečemo do zlatno žute boje. 

 

TRAJANJE PRIPREME: 30 min 

RECEPT PRIPREMILA: Iva Džudović

Prethodni post
Slijedeći post