Granola sa cejlonskim cimetom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Granola sa cejlonskim cimetom

SASTOJCI:
* 1 kg zobenih pahuljica
* 100 g maslaca od oraščića (maslac od kikirikija, badema, indijskih oraščića)
* 50 g chia sjemenki
* 50 g oraščića
* 100 g kokosa
* 50 g kokosovog ulja
* 2 žličice cejlonskog cimeta
* 1 žličica soli
* 1 žlica meda

OPIS POSTUPKA: Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva. Zobene pahuljice protresite u veliku zdjelu, dodajte sol, cimet i chia sjemenke te dobro promiješajte. Oraščiće zdrobite na komade različitih veličina i dodajte ih u zdjelu. U drugoj, manjoj zdjeli, stavite kokosovo ulje, maslac od oraščića i med te otopite u mikrovalnoj pećnici. Nakon što se smjesa sjedini, ulijte pahuljice i promiješajte (prvo žlicom, a zatim najbolje rukom). Sve zajedno istresite na papir za pečenje na lim za pečenje (ili 2, ovisno o veličini lima za pečenje) i pecite u pećnici 20 minuta. Nakon 30 minuta izvadite posudu iz pećnice, dodajte mljeveni kokos, promiješajte i pecite još 10 minuta. Pričekajte da se ohladi i poslužite s jogurtom, mlijekom ili biljnim mlijekom te dodajte još voća za zdraviji obrok. Dobar tek!

VRIJEME PRIPREME: 35 min
RECEPT PRIPREMIO: Blaž Berlec 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.