Goveđi odresci u umaku od divljih šparoga (bez mlijeka)
SASTOJCI (za 2 osobe):
* 2 veća ili 4 manja goveđa odreska
* divlje šparoge
* maslinovo ulje
* 1 do 2 ljutike
* zobeno mlijeko
* zobeno vrhnje za kuhanje
* svježi peršin
* sol i papar
* integralno pirovo brašno
* domaća mješavina "Vegeta" iz vrta
OPIS POSTUPKA: Goveđe odreske posolite i poparite. Zatim ih brzo prepržite s obje strane na maslinovom ulju u tavi. Nakon toga slijedi pirjanje na niskoj temperaturi oko 1 sat (ili dok ne omekšaju). Odreske iz tave stavite na tanjur i pokrijte poklopcem. U tavu u kojoj su se pekli odresci dodajte 1 žlicu ulja i nasjeckanu ljutiku, koju posolite. Pričekajte da postakli, pa dodajte divlje šparoge, narezane na komadiće. Posolite i popaprite po ukusu, pa pirjajte 5 minuta. U lonac stavite 1 dl zobenog mlijeka (ili pola dl mlijeka i pola dl vode) i 1 žlicu integralnog brašna. Dobro promiješajte, pa kroz cjedilo prelijte pirjane šparoge u tavi. Brzo promiješajte i po potrebi dodajte vodu kako se ne bi stvorile grudice. Sada umak kuhajte još nekoliko minuta, dodajte sol ili 1 žličicu domaće "Vegete", 1 žlicu zobenog vrhnja za kuhanje, papar i na kraju nasjeckani peršin. Odreske stavite u lonac, dobro promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta. Odreske poslužite u umaku s kuhanim povrćem, prepečenom na krušnim mrvicama i pire krumpirom (kojem smo dodali zobeno vrhnje za kuhanje i maslinovo ulje). Dobar tek.
VRIJEME PRIPREME: 90 min
RECEPT PRIPREMILA: Katra Črep
Komentari (0)