VIDEO: Goveđi gulaš
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Goveđi gulaš

SASTOJCI:
* 1 kg luka (pola crvenog, pola srebrenca)
* 1 kg govedine (nemasno meso)
* 1 dl maslinovog ulja
* 5 režnjeva češnjaka
* 2 lovorova lista
* 1 žlica mažurana
* 1 žlica origana
* 1 žlica majčine dušice
* 1 žlica soli
* 1 žličica papra
* 2 žlice mljevene crvene paprike
* 1 žličica kurkume
* 1 žlica koncentrata od rajčice
* 2 žlice brašna
* 1,5 l do 2 l vode (ovisno o tome koja vam gustoća gulaša odgovara), za bolji okus predlažem da dodate još 1 kocku za juhu ili zamijenite 0,5 l vode jušnim temeljcem

OPIS POSTUPKA:
Govedinu narežite na kockice bilo koje veličine. Luk ogulite i sitno nasjeckajte (možete koristiti i štapni mikser ili sjeckalicu). Zagrijte ulje u velikom loncu, a zatim dodajte luk. Pirjajte ga dok ne požuti (ali ne smije postati smeđi). Dodajte meso, promiješajte i pirjajte dok meso ne pusti vlastiti sok. Kad tekućina ispari, dodajte češnjak, lovorov list, mažuran, majčinu dušicu, origano, koncentrat od rajčice, papriku, kurkumu i brašno. Dobro promiješajte i kuhajte dok ne dobijete homogen umak. Prelijte vrućom vodom (ili jušnim temeljcem). Posolite, popaprite, promiješajte i polako kuhajte 2 sata. Povremeno promiješajte tijekom kuhanja.

VRIJEME PRIPREME: 3 sata - što duže kuhamo, to bolje.
RECEPT PRIPREMILI: Malinca Nastja i Filip

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.