Goveđa juha
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Goveđa juha

SASTOJCI za juhu: 
* 500 g goveđeg bedra
* 2 goveđe kosti
* 3–4 l vode
* 3 mrkve
* 1 poriluk
* 1 paprika
* 1 rajčica
* komad zelene
* 1 luk
* 1 češanj češnjaka 
* začini: sol, papar, šaka svježeg peršina, bazilika, majaron, 2 lovorova lista

SASTOJCI za ribanu kašicu:
* 2 jaja
* 130 g bijelog pšeničnog brašna

OPIS POSTUPKA:
Juha:
U hladnu vodu stavimo kuhati goveđe bedro i kosti. Pričekamo da zavrije i onda s vrha
pokupimo nastalu pjenu. Dodamo oprano povrće (ne trebaš ga rezat) - mrkvu, poriluk, papriku, rajčicu, zelenu, luk, češnjak i začine (prstohvat od svakog začina). Pričekamo da juha ponovo zavrije i na minimalnoj temperaturi ju kuhamo još 90 minuta. Zatim juhu procijedimo i skuhamo ribanu kašicu (ili rezance).

 

Ribana kašica:
Jaja i brašno umijesimo u tvrdo tijesto. Ako su jaja veća, upotrijebimo malo više brašna (130 g -150 g). Stavimo tijesto u hladnjak na 30 minuta, a zatim ga naribamo na kuhinjsku krpu i pustimo da se malo osuši. Naribanu kašicu se zatim ukuhamo u juhu. Kuhamo cca. 5 minuta.

VRIJEME PRIPREME: 15 min + 2 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.