Gamberi u umaku od rajčice sa špagetima bez UH

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI:
* 300 g gambera 
* 4 režnja češnjaka
* 1/2 luka 
* 2 rajčice
* 400 g rajčice u komadićima 
* 10 crnih maslina 
* 0,5 dcl bijelog vina
* 1 komadić maslaca (1 mala žličica)
* 1 žličica bosiljka
* 2 žlice maslinovog ulja
* himalajska sol
* papar
* 2 vrećice špageta bez ugljikohidrata (1 vrećica za jednu osobu)

OPIS POSTUPKA: U tavi, na žlici maslinovog ulja i 1 režnju češnjaka popržimo kozice. Nakon 3 minute ih stavimo na tanjur. Zatim u istoj tavi popržimo preostali češnjak i nasjeckani luk. Dodamo narezanu rajčicu i rajčicu u komadićima. Kuhamo 10 minuta na srednjoj vatri/temperaturi. Zatim dodamo još sol, papar i vino. Kuhamo još dodatnih 5 minuta, kako bi vino ishlapilo. Na kraju dodamo još pečene kozice, narezane masline, komadić maslaca i bosiljak. Kuhamo još 5 minuta.

U međuvremenu pripremimo tjesteninu prema uputstvima. Preko kuhane tjestenine prelijemo umak i uživamo u slasnom obroku.

VRIJEME PRIPREME: 30 minuta
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post