Fit giotto kuglice

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

SASTOJCI : 
* 200 g maslac od kikirikija
* 125 g indijskih oreščića
* 100 g ekspandiranog amaranta (ili riže)
* 125 g badema
* bijela čokolada bez šećera 

OPIS POSTUPKA: U električnom mikseru izmiksamo maslac od kikirikija i indijske oraščiće do mekane teksture. Smjesu stavimo u veću posudu, te joj žlicom dodajemo amarant. Sastojke dobro promiješamo, sve dok ne dobijemo smjesu koju možemo oblikovati rukama. Polovicu badema zdrobimo na male komadiće u koje ćemo uvaljati kuglice na kraju. Drugu polovicu badema sačuvamo za sredinu giotto kuglice. Rukama oblikujemo kuglice i u sredinu svake stavimo badem. Kuglice možemo obliti rastopljenom bijelom čokoladom ili ih samo uvaljamo u razdrobljene bademe.

*Preporučujem da se čokolada polako, laganim mješanjem, rastopi na vrućoj pari i tako ju možemo po potrebi više puta rastopiti.

*Savjetujem da kuglice čuvate u hladnjaku. 

VRIJEME PRIRPEME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA:
 Lana Matjašič Filipič

Prethodni post
Slijedeći post