Drobljenac od banane

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Drobljenac je najdraže jelo našeg malenog. Primjerene su za doručak ili večeru. Možemo ga servirati s voćem, kompotom ili vrućim voćnim umakom. 
 
SASTOJCI (za 1 osobu): 
* polovica banane 
* 1 jaje 
* 2 žlice brašna (pirovo bijelo brašno) 
* 1 žlica chia sjemenki 
* malo vanilije (u prahu ili ekstrakt) 
* 3 žlice mlijeka (količinu prilagođavamo gustoći) 
* 1 žličica kokosovog ulja 
 
OPIS POSTUPKA: Bananu zgnječimo s vilicom i stavimo u posudu. Dodamo jaje i dobro promiješamo da bi dobili pjenastu masu. Nakon toga dodamo još ostale sastojke i brzo promiješamo. U zagrijanu tavu stavimo kokosovo ulje i prelijemo preko njega masu za palačinke. Pečemo na jednoj strani. Kada  je zapečeno na jednoj strani okrenemo na drugu i s kuhačom izrežemo na manje komadiće. Serviramo na dječjem setu za jelo - Done by deer.

VRIJEME PRIPREME: 15 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Drobljenac je najdraže jelo našeg malenog. Primjerene su za doručak ili večeru. Možemo ga servirati s voćem, kompotom ili vrućim voćnim umakom.    SASTOJCI (za 1 osobu): * polovica banane * 1 jaje * 2 žlice brašna (pirovo bijelo brašno) * 1 žlica chia sjemenki * malo vanilije (u prahu ili ekstrakt) * 3 žlice mlijeka (količinu prilagođavamo gustoći) * 1 žličica kokosovog ulja    OPIS POSTUPKA: Bananu zgnječimo s vilicom i stavimo u posudu. Dodamo jaje i dobro promiješamo da bi dobili pjenastu masu. Nakon toga dodamo još ostale sastojke i brzo promiješamo. U zagrijanu tavu stavimo kokosovo ulje i prelijemo preko njega masu za palačinke. Pečemo na jednoj strani. Kada  je zapečeno na jednoj strani okrenemo na drugu i s kuhačom izrežemo na manje komadiće. Serviramo na dječjem setu za jelo - Done by deer.VRIJEME PRIPREME: 15 minRECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja
Prethodni post
Slijedeći post