Doručak s kakijem i heljdinim pahuljicama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Doručak s kakijem i heljdinim pahuljicama

Heljdine pahuljice su vrlo mekane, ukusne i bez glutena pa su pogodne i za djecu i za odrasle te odlična alternativa za one koji imaju alergije ili netolerancije na gluten. ????

Kaki je bogat vitaminima i mineralima. Sadrži npr. vitamini C, B i A te antioksidanse i zato je izvrstan za imunološki sustav, pa čak i za zdravlje očiju.

Za doručak su odličan izbor heljdine pahuljice s kakijem koje možeš jesti tople ili držati u hladnjaku do dva dana. ????

SASTOJCI (za 1 osobu):
* 2 dl mlijeka (kravlje, kokosovo, bademovo, rižino...)
* prstohvat cimeta
* 5 žlica odnosno 50 g heljdinih pahuljica
* 1 žlica chia sjemenki
* 1 žličica meda po želji
* 1 kaki (možeš dodati malo vode ako kaki nije mekan)

OPIS POSTUPKA: Zagrij mlijeko i umiješaj cimet, heljdine pahuljice, chia sjemenke i po želji med. Kuhaj dvije minute, a zatim ulij u čašu ili zdjelu. Kaki izmiksaj u blenderu. Smjesu prelij preko kuhanih pahuljica i jelo je gotovo.

RECEPT PRIPRMILA: Malinca Nastja

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.