Domaći puding od vanilije

Ocijeni sa 1 do 5:
(4.1)
Broj ocjena: 9

SASTOJCI: 
* 0,5 l mlijeka
* 2 žumanjka
* 3 žlice kokosovog šećera 
* 2 žlice običnog pšeničnog brašna ili pirovog bijelog brašna (u tom slučaju je puding malo manje gust) 
* 3 kapljice ekstrakta od vanilije ili 1 žličica vanilije u prahu (smeđi prah) 

OPIS POSTUPKA: U posudi izmiješajte 5 žlica mlijeka, žumanjka, kokosovog šećera, ekstrakt od vanilijei vaniliju u prahu. Preostalo mlijeko zavrijte, umiješajte nastalu smjesu i kuhajte na niskoj temperaturi još 2 minute. Puding po želji još ukrasite i super desert je pripremljen. Ja sam ga posula s mljevenim lješnjacima.

VRIJEME PRIPREME: 10 min 
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

- Puding od vanilije s kokosovim šećerom
kokosov šećer da pudingu ugodno blagi karamelni okus
- eritritol – većini  je poznat kao Sukrin: samo zahtjevni korisnici bi prepoznali da se ne radi o običnom šećeru. Osim toga eritritol je bez kalorija!
sirup od javorapuding je u tekućem obliku, mogla bi dodati malo više sirupa da bi bio slađi.
- medpuding je tekući, pahuljast i skoro uopće nije sladak
- LCHF varijantu s fino mljevenim kokosovim brašnom i stevia sugar sweet: puding je bio odličnog okusa iako se nikako nije mogao stvrdnuti. Tako da za pripremu pudinga savjetujem korištenje običnog pšeničnog ili pirovog bijelog brašna – naravno takve iz eko uzgoja ;)

Prethodni post
Slijedeći post