VIDEO: Domači pirovi njoki s umakom od rajčice
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Domači pirovi njoki s umakom od rajčice

Recept za domaće njoke od pira je recept koji može uspjeti baš svima. Domaći njoki su krhki i ne raskuhaju se, a osim toga, točno znamo od čega su napravljeni. Njoke s umakom od rajčica odlična su ideja za brz i ukusan ručak. 



SASTOJCI: 

Pirovi njoki:

* 200 g ricotte (vrsta svježeg sira, kojeg možeš naći u svim bolje opskrbljenim trgovinama)

* 3 žumanjka

* 200 g pirovog integralnog ili bijelog brašna

* 20 g naribanog parmezana

* prstohvat himalajske soli

* prstohvat papra

* prstohvat muškatnog oraščića


Umak od rajčice:

* maslinovo ulje

* 3 glavice češnjaka

* 1 čili

* 400 g konzervirane rajčice

* himalajska sol

* svježa bazilika



OPIS POSTUPKA: Zamijesiš, podijeliš na 3 jednaka valjka i izrežeš ih u obliku njoka. Kuhaš u kipućoj vodi 4 minute. Umak od rajčice: češnjak i čili popržiš na maslinovom ulju. Dodaš konzerviranu rajčicu, posoliš i kuhaš 5 minuta. Na kraju dodaš još svježu baziliku.



RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja 











 


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.