VIDEO: Domači pirovi njoki s umakom od rajčice

Ocijeni sa 1 do 5:
(4.4)
Broj ocjena: 5

SASTOJCI:njoki
Pirovi njoki:
* 200 g ricotte (vrsta svježeg sira, kojeg možeš naći u svim bolje opskrbljenim trgovinama)
* 3 žumanjka
* 200 g pirovog integralnog ili bijelog brašna
* 20 g naribanog parmezana
* prstohvat himalajske soli
* prstohvat papra
* prstohvat muškatnog oraščića

Umak od rajčice:
* maslinovo ulje
* 3 glavice češnjaka
* 1 čili
* 400 g konzervirane rajčice
* himalajska sol
* svježa bazilika

OPIS POSTUPKA: Zamijesiš, podijeliš na 3 jednaka valjka i izrežeš ih u obliku njoka. Kuhaš u kipućoj vodi 4 minute. Umak od rajčice: češnjak i čili popržiš na maslinovom ulju. Dodaš konzerviranu rajčicu, posoliš i kuhaš 5 minuta. Na kraju dodaš još svježu baziliku.

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja

Prethodni post
Slijedeći post