Domaći LCHF kruh od bademovog brašna
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Domaći LCHF kruh od bademovog brašna

Odličan i zasitan kruh bez glutena kojeg možeš držati u hladnjaku i do 5 dana. Isprobaj jednostavan recept koji je primjeren i za LCHF prehranu. Zašto? Oni koji su na LCHF dijeti izbjegavaju ugljikohidrate i zato mogu konzumirati samo kruh koji ne sadrži obično brašno.



SASTOJCI: 

Za odmjeranje sastojaka potrebna nam je čaša od 2 dl.

* 1 čaša brašna od badema (ili vrlo sitno mljevenih badema)

* 1/2 čaše sezamovih sjemenki

* 1/2 čaše lanenih sjemenki

* 1 žličica himalajske soli

* 2 žlice psiliuma tj. indijskog trputca (može biti fino ili grubo mljeven)

* 1 vrećica vinskog kamena (ili praška za pecivo) cca. 7g

* 3 jaja

* 3 žlice istopljenog maslaca ili kokosovog ulja

* 0,5 dcl vode




OPIS POSTUPKA: U posudi pomiješamo brašno od badema, mljeveni sezam, lanene sjemenke, sol, vinski kamen i psilium. Zatim dodamo jaja i istopljeni maslac. Dobro promiješamo i na kraju dodamo još i vodu. U duguljasti pekač za kruh stavimo papir za pečenje, a zatim sa žlicom istresemo ljepljivo tijesto iz posude u pekač. Pečemo 20 minuta na 180 stupnjeva.



VRIJEME PRIPREME: 10 min +25 min peka

RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja




 


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.