Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Domaći falafel
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Domaći falafel

SASTOJCI (za 4 osobe):
* 300 g slanutka (u suhom obliku)
* 2 češnja češnjaka
* pola luka srednje veličine
* 1 žličica kajenskog papra
* 2 žličice kima
* 1 žlica nasjeckanog peršina (korijander)
* 1 žličica limunovog soka
* 1 žličica brašna
* 1 žličica praška za pecivo
* prstohvat soli

OPIS POSTUPKA: Slanutak namočite u vodi preko noći. Prije pripreme dobro ocijediti i osušiti. Zagrijte pećnicu na 180 ° C. U multipraktiku sameljite slanutak (dodajte ga polako da se što bolje usitni u masu) ili mlinčić za meso. U multipraktik dodajte sve sastojke osim brašna. Ako smo slanutak ocijedili preslabo, a masa je prevlažna, dodamo brašno da se masa osuši, ali moramo paziti da ne bude presuha jer će se u suprotnom raspasti. Žlicom ili dlanovima oblikujte polpete, koje se prže u pećnici ili na vrućem ulju dok ne postanu tamno smeđe. Falafel se poslužuje s domaćim umakom od jogurta, humusom, povrćem i tortiljama. Mogu se staviti i u salatu.

RECEPT PRIPREMILA: Alja Poharc

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.
Top hitovi