Najmanje 25 % popusta na SVE

0dana
0sati
0minuta
0sekunde
Prijava
Što time dobivaš?
  • Poklon E-edukacija: "Osnove zdrave prehrane"
  • Brz i jednostavan pregled narudžbi
  • Svi tvoji recepti na jednom mjestu
  • Pristup svim besplatnim e-knjigama
  • Mogućnost kupnje godišnje besplatne dostave
  • Najbolji popusti i ostale pogodnosti
  • Besplatno testiranje novih proizvoda
Domaće lazanje
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Domaće lazanje

SASTOJCI za 5-6 osoba:
* 1 luk
* 2 žlice maslinovog ulja
* 600 g mljevene govedine
* 600 g rajčica u komadićima
* 2 žlice koncentrata od rajčice
* 70 g maslaca
* 70 g pirovog bijelog brašna
* 700 ml mlijeka
* 15 listova lazanja
* 150 g ribanog sira
* začini: 2 lista lovora, bosiljak, origano, muškatni oraščić, timijan, sol, papar

OPIS POSTUPKA: Luk oguliti i narezati na sitno. U tavi zagrijati maslinovo ulje i na njemu popržiti luk. Dodati mljeveno meso i dobro promiješati te pirjati 5 minuta. Zatim dodati rajčice u komadima, koncentrat rajčice i začine - sol, papar, 2 lista lovora, origano, bosiljak, muškatni oraščić. Promiješati. Poklopiti i pirjati 15 minuta.

U međuvremenu pripremiti bešamel umak. U lončiću otopiti maslac, polako dodati brašno i pričekati da požuti. Zatim polako dodati još mlijeka i još kratko miješati. Zatim dodati začine - sol, papar i muškatni oraščić. Umak miješati na srednjoj vatri oko 10 minuta da se zgusne.

Pleh za pečenje premazati maslinovim uljem i prekriti jednim slojem listova lazanja koje su prethodno kuhane u kipućoj vodi 2 minute. Dodati trećinu mesnog umaka i preliti trećinom bešamel umaka. Zatim ponoviti postupak još dva puta. Po vrhu posipati naribanim sirom.

Staviti u pećnicu na približno 20 minuta na 180°C.

VRIJEME PRIPREME: 1 h
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Nastja i Filip

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar.

Top hitovi