VIDEO: Domaća granola kokos

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Granola je popularna mješavina za doručak sastavljena od različitih pahuljica i dodataka koje možemo dodati kako bi pripremili granolu po svom ukusu. Možemo upotrijebiti oraščiće, med , suho voće, komadiće čokolade, kokos koje zajedno s pahuljicama ispečemo u pećnici kako b granola postala hrskava. Granolu možemo kombinirati s mlijekom ili jogurtom ili čak za ukrašavanje poslastica.

SASTOJCI:domaca granola kokos
* 25ml kokosovog ulja
* 2 žlice kokosovog šećera
* 250g pirovih pahuljica
* 25g naribanog kokosa
* 25g kokosovog čipsa
* 50g goji bobica


OPIS POSTUPKA: U posudici ugrijemo kokosovo ulje i postupno dodajemo kokosovo šećer te pričekamo da se istopi. Za to vrijeme u drugoj posudi pomiješamo nariban kokos i pirove pahuljice. Kokosovo ulje prelijemo u u posudu sa suhim sastojcima i dobro promiješamo. Pahuljice jednakomjerno rasporedimo na vrući pekač. Pečemo 30 minuta na 140 stupnjeva. Pahuljice se brzo zapeku zato ih je tijekom pečenja potrebno više puta promiješati. Kada pahuljice dobiju smećkastu boju izvadimo ih iz pećnice. Zatim dodamo ostale sastojke: kokosov čips i goji bobice. Granolu miješamo dok se ne ohladi, a zatim ju stavimo u nepropusnu posudi kako bi što duže ostala hrskava.

VRIJEME PRIPREME: 45 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post