Curry od kokosa i crvene leće
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Curry od kokosa i crvene leće

SASTOJCI:
* 2 žlice kokosovog ulja
* 1 srednje veliki luk
* 1 žlica nasjeckanog češnjaka
* 1 žlica nasjeckanog svježeg đumbira
* 2 žlice crvene curry paste, 1 žličica kurkume, ¼ žličice kajenskog papra
* 1 žličica soli (ili više po želji), ¼ žličice papra
* 1 manji batat (100 g)
* ½ šalice crvene leće
* 500 ml povrtnog jušnog temeljca

* 200 ml kokosovog mlijeka iz limenke ili grčkog jogurta
* 1 žlica maslaca od kikirikija
* 2 žlice soka od limuna ili limete
* 2 šake svježeg špinata

OPIS POSTUPKA: 
01. U tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte batat narezan na kockice i pecite ga na srednje jakoj vatri oko 5 minuta dok ne dobije blago zlatno-smeđu boju.

02. Istovremeno u drugoj posudi zagrijte još jednu žlicu ulja, dodajte nasjeckani luk i lagano ga pržite na laganoj vatri dok ne postane proziran i ugodno zamiriše. U tom trenutku dodajte curry pastu, mljeveni češnjak i đumbir te mljevenu kurkumu, kajenski papar, sol i papar. Sve zajedno pecite još minutu uz stalno miješanje.

03. Dodajte pečeni batat i opranu leću te podlijte jušnim temeljcem. Zagrijte sadržaj posude do točke vrenja pa kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta uz povremeno miješanje.

04. Umiješajte kokosovo mlijeko i maslac od kikirikija, kuhajte još 10 minuta da se curry dodatno zgusne, a leća konačno skuha.

05. Neposredno prije posluživanja umiješajte špinat i limunov sok. Probajte i po potrebi prilagodite ljutinu.

06. Poslužite sa svježim peršinom i čipsom od kokosa uz rižu ili kruh.

RECEPT PRIPREMILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

 

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.