Čokoladni souffle i frozen yogurt od malina

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Ovo je vjerojatno moja najdraža slastica, koja se jako brzo pripremi. Najveća »umjetnost« je u pečenju  souffleja, da sredina ostane tekuća, a kora okolo kompaktna, kako bi mogli souffle izvaditi iz kalupa. 

SASTOJCI:

Čokoladni souffle: 
* 100 g tamne čokolade (ja sam koristila Cavalier čokoladu u kapljicama) 
* 80 g maslaca 
* 30 g kokosovog šećera 
* 3 jaja 
* 30 g bijelog pirovog brašna 
* maslac za kalupe 
Frozen yogurt od maline: 
* 200 g zamrznutih malina 
* 200 ml jogurta 
* 2 žlice eritritola / kokosovog šećera (možete i izostaviti, ako više volite kisekast okus) 

OPIS POSTUPKA: 
Čokoladni souffle:
Čokolodu i maslac otopimo na vodenoj pari i ostavi da se malo ohladi. U međuvremenu jaja promiješamo sa šećerom, kako bi dobili kremastu strukturu. Miješamo električnim mikserom barem 5 minuta. Dodamo brašno, te nabrzinu promiješamo lopaticom. Dodamo još otopljenu čokoladu i sve dobro promiješamo lopaticom. Kalupe za souffle namažemo s maslacem i napunimo ih do 3/4. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva približno 10-12 minut. Vrijeme pečenja je vrlo važno, kako bi sredina ostala zaista tekuća. No, vrijeme pečenja ovisi o kalupima, pećnici, ...

Frozen yogurt od malina: Dok se souffle peče, pripremiti ćemo još i sladoled. Sve sastojke stavimo u električni mikser (blender ili posudu od štapnog miksera) i na visokim obrtajima dobro smiksamo.  

VRIJEME PRIPREME: 30 min
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Andreja

Prethodni post
Slijedeći post