Čokoladne krafne – Donuts

Ocijeni sa 1 do 5:
(0)
Broj ocjena: 0

Popularne američke krafne iz pećnice. Jednostavan recept za čokoladne krafne. Pečene krafne možemo puniti sa marmeladom, čokoladom ili kremom od vanilije.

SASTOJCI za 12 krafni: 
* 150 g bijelog brašna od pire
* 1 čž bio praška za pecivo
* 2 jajeta
* 20 g šećera od kokosa
* 50 g mješavine happy cacao mix
* 2 žlice ulja od kokosa
* 150 gr grčkog jogurta

Sastojci za otopljenu čokoladu:
* 40 g crne čokolade sa 85 % udjelom kakaoa
* 2 žlice ulja od kokosa

OPIS POSTUPKA: 
1. U odvojenim posudama pomiješamo suhe i mokre sastojke.
2. Suhe sastojke dodajemo mokrim i skupa dobro promješamo.
3. Pekač sa kalupima za donute premažemo sa kokosovim uljem i pomoću vrećice ili žlice napunimo kalupe. Iz dobivene smjese možemo pripremiti 9-12 krafni.
4. Krafne pečemo u zagrijanoj pećnici  na 180°C oko 15 minuta.
5. Ohladimo ih.
6. U međuvremenu otopimo čokoladu i ulje od kokosa na pari.
7. Otopljenu čokoladu prelijemo preko krafni te ukrasimo po želji mrvicama ili šećernim konfetima.

VRIJEME PRIPREME: 1 sat
RECEPT PRIPREMILA: Malinca Ana

Prethodni post
Slijedeći post