Čips od kelja sa sjemenkama ili oraščićima
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Čips od kelja sa sjemenkama ili oraščićima

SASTOJCI: 

* ohrovt

* ulje (maslinovo, kokosovo)

* himalajska sol

* začini (kurkuma, papar, crvena paprika, čili...)

* po želji sjemenke, oreščki



OPIS POSTUPKA: Listove kelja operemo, osušimo na kuhinjski krpi i iskidamo na komadiće. U posudici pomješamo ulje i začine po želji. Kod umaka možemo eksperimentirati...možemo dodati sjemenke (npr. sezam..), oraščiće (kikiriki, indijske...), umak od soje, češnjaka itd. Ako dodajemo oraščiće sve zajedno sameljemo u multipraktiku i prelijemo preko kelja. S rukama dobro promiješamo i u ventilacijski pećnici sušimo na 130 stupnjeva približno 30 minuta. Za to vijeme malo promiješamo i pazimo da nam ne zagori. Čips možemo jesti samostalno ili kao prilog jelima. TRAJANJE PRIPREME: 40 minuta

RECEPT NAPISALA: Malinca Andreja  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.