Cimetovi vafli s umakom od jabuka
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Cimetovi vafli s umakom od jabuka

SASTOJCI: 

* 200 g pirovog (punozrnatog) brašna

* 2 jaja

* 1 žlica kokosovog šećera

* 2 žlice agavinog sirupa

* 1 žličica praška za pecivo

* 2 dl kokosovog mlijeka (može i kravlje, zobeno mlijeko,...)

* 3 žlice maslaca od kokosa (ulja)

* prstohvat himalajske soli

* brusnice

* cimet



OPIS POSTOPKA: Zajedno smiješamo jaja, agavin sirup, kokosov šećer, maslac od kokosa i himalajsku i dobro promiješamo. Dodamo brašno i prašak za pecivo te miješamo dok ne dobijemo glatku masu. Vafle ispečemo prema uputama proizvođača aparata za vafle. Ogulimo jabuke i izrežemo ih na manje komadiće. Jabuke malo popečemo na maslacu od kokosa, a zatim dolijemo malo vode da se počnu kuhati. Kuhamo ih približno 7 minuta na laganoj vatri, dodamo posušene brusnice i kuhamo još dvije minute. S tako pripremljenim umakom od jabuka i  prelijemo tople vafle i serviramo dok je toplo.



VRIJEME PRIPREME: 40 minuta

RECEPT PRIPREMILA: Patricija Kragelj (pogledaj i njenu zanimljivu FB stranicu)


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.