VIDEO: Chilli sin carne s heljdinom kašom
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

VIDEO: Chilli sin carne s heljdinom kašom

SASTOJCI:
* 100 g heljdine kaše (skuhati posebno u slanoj vodi)
* 3 ljutike ili 1 veća glavica luka
* 340 g kukuruza iz konzerve (285 g neto kukuruza iz konzerve)
* 400 g limenke crvenog graha (240 g neto crvenog graha iz konzerve)
* 700 g pasirane rajčice 
* Voda, ako je potrebno, za razrjeđivanje jela
* Maslinovo ulje za prženje
* Šaka peršina (po želji)

* Vegansko kiselo vrhnje od indijskih oraščića (po želji, za dekoraciju)
* Avokado (po želji, za dekoraciju)

OPIS POSTUPKA:
Posebno skuhati heljdinu kašu. Na maslinovom ulju popržiti ljutiku ili luk. Dodati kukuruz iz konzerve (bez vode) i grah iz konzerve (bez vode). Propirjati. Preliti pasiranom rajčicom i malo vode. Kuhati najmanje 20 minuta, može i duže. Po potrebi dolijevati vode tijekom kuhanja.
Ukrasiti nasjeckanim peršinom, veganskim vrhnjem i ploškama avokada.
Dobar tek!

Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.