VIDEO: Chilli sin carne s heljdinom kašom
SASTOJCI:
* 100 g heljdine kaše (skuhati posebno u slanoj vodi)
* 3 ljutike ili 1 veća glavica luka
* 340 g kukuruza iz konzerve (285 g neto kukuruza iz konzerve)
* 400 g limenke crvenog graha (240 g neto crvenog graha iz konzerve)
* 700 g pasirane rajčice
* Voda, ako je potrebno, za razrjeđivanje jela
* Maslinovo ulje za prženje
* Šaka peršina (po želji)
* Vegansko kiselo vrhnje od indijskih oraščića (po želji, za dekoraciju)
* Avokado (po želji, za dekoraciju)
OPIS POSTUPKA:
Posebno skuhati heljdinu kašu. Na maslinovom ulju popržiti ljutiku ili luk. Dodati kukuruz iz konzerve (bez vode) i grah iz konzerve (bez vode). Propirjati. Preliti pasiranom rajčicom i malo vode. Kuhati najmanje 20 minuta, može i duže. Po potrebi dolijevati vode tijekom kuhanja.
Ukrasiti nasjeckanim peršinom, veganskim vrhnjem i ploškama avokada.
Dobar tek!
Komentari (0)