Cheescake s malinama
Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.

Cheescake s malinama

SASTOJCI: 

Tijesto:

* jaje

* 200 g pirovog brašna

* konopljino ulje

* 60 g maslac od kokosa (ulje)

* 4 žlice kokovog šećera

Nadjev:

* 250 g grčkog jogurta

* 4 žlice nemasnog svježeg sira

* mjerica proteina (vanilija, kokos, ...)

* malo ruma

* ekstrakt od vanilije

* cimet

* agar agar



OPIS POSTUPKA: Sastojke za tijesto dobro izmiješamo i rasporedimo ga po pekač za pite na kojeg smo prethodno obložili s papirom za pečenje. Kako se ne bi dignuo na vrh stavimo nešto lagano a dovoljno teško – ja upotrijebim slanutak. Pečemo 35 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu pripremimo nadjev: dobro izmiješamo grčki jogurt i svježi sir te dodamo malo ruma , ekstrakt od vanilije i cimet. Kada se tijesto ohladi, na njega namažemo nadjev i na vrh maline. Maline ksmo prethodno skuhali bez šećera i dodane vode, jer same puste dovoljno soka. Dodali smo 2g agar agara pripremljen tako da smo ga pomiješali s 1 dcl hladne tekućine, zakuhali i kuhali još 1 minutu. Kada se je ohladio smo ga dodali u nadjev od malina.



VRIJEME PRIPREME: 60 minuta

RECEPT NAPISALA: Neja Janet  


Poznat ti je ovaj recept? Ocijeni ga.
Pogledaj komentare
Želiš poslati svoj recept?

Komentari (0)

Predan nije bio još niti jedan komentar. Predaj svoj komentar i sudjeluj u mjesečnoj nagradni igri.