Cheescake s malinama

Ocijeni sa 1 do 5:
(5)
Broj ocjena: 2

SASTOJCI: Neja-Janet-300x300
Tijesto:
* jaje
* 200 g pirovog brašna
* konopljino ulje
* 60 g maslac od kokosa (ulje)
* 4 žlice kokovog šećera
Nadjev:
* 250 g grčkog jogurta
* 4 žlice nemasnog svježeg sira
* mjerica proteina (vanilija, kokos, ...)
* malo ruma
* ekstrakt od vanilije
* cimet
* agar agar

OPIS POSTUPKA: Sastojke za tijesto dobro izmiješamo i rasporedimo ga po pekač za pite na kojeg smo prethodno obložili s papirom za pečenje. Kako se ne bi dignuo na vrh stavimo nešto lagano a dovoljno teško – ja upotrijebim slanutak. Pečemo 35 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu pripremimo nadjev: dobro izmiješamo grčki jogurt i svježi sir te dodamo malo ruma , ekstrakt od vanilije i cimet. Kada se tijesto ohladi, na njega namažemo nadjev i na vrh maline. Maline ksmo prethodno skuhali bez šećera i dodane vode, jer same puste dovoljno soka. Dodali smo 2g agar agara pripremljen tako da smo ga pomiješali s 1 dcl hladne tekućine, zakuhali i kuhali još 1 minutu. Kada se je ohladio smo ga dodali u nadjev od malina.

VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
RECEPT NAPISALA: Neja Janet  

Prethodni post
Slijedeći post